Een goede profielfoto: Het geheim van succesvol online daten

Het is wel bekend dat profielfoto’s op online dating sites het meest belangrijke aspect vormen om succesvol een partner te vinden. Met een goede profielfoto hebben leden van een datingsite meer kans om berichten te krijgen van andere leden dan zonder of met een slechte foto. Volgens een onderzoek van een wereldbekende datingsite stellen een kwart van de singles vast dat de profielfoto de meest belangrijke factor is als er besloten wordt met welke singles ze online in contact willen komen.

Toch zijn er veel leden van online datingsites die niet van de aangeboden diensten gebruik maken waardoor veel singles hun kansen verminderen om een partner te vinden, terwijl ze de mogelijkheid hebben om zich beter te presenteren. Om er alles uit te halen van wat een datingsite te bieden heeft en om interesse op te wekken bij andere leden, is het noodzakelijk om tijd en energie te steken in het maken en plaatsen van een goede profielfoto.

Voor de beste en meest effectieve profielfoto’s hebben wij de volgende tips samengesteld:

1. Centrum van aandacht
Het is erg belangrijk om in een profielfoto goed zichtbaar te zijn. Om een goede profielfoto te krijgen moet de persoon 50% van de foto innemen en moet hij of zij het centrum van aandacht zijn. Dus maak of plaats geen foto’s waarin je in een hoekje staat ofbijna niet zichtbaar bent.

2. Spontaan aan de slag

Om stijve en strakke foto’s te vermijden en om zo spontaan en leuk mogelijk over te komen, is het nodig om iemand erbij te betrekken in je foto shoot. Een vriend of familielid die de foto’s gaat maken, kan voor nieuwe en frisse ideeen zorgen. Behalve dat kan men gebruik maken van de mogelijkheid om buiten of op een publieke plaats foto’s te nemen. Foto’s van leden die alleen in hun kamer zitten geven niet de beste resultaten.

3. Wees natuurlijk, wees jezelf
De sleutel tot succes in het maken van goede profielfoto’s is om jezelf in een natuurlijke houding te fotograferen terwijl je iets doet wat je leuk vindt zoals je hobby. Dit heeft twee voordelen. Ten eerste, mensen zien er beter uit op de foto als ze op een spontaan moment gefotografeerd zijn. Ten tweede, door weer te geven wat voor activiteit je leuk vindt, kan dat meer belangstelling bij anderen opwekken.

4. Foto updates
Om echt alle aandacht te trekken van andere leden en ook om wat over jezelf te zeggen, wordt er geadviseerd om van tijd tot tijd de profielfoto’s te updaten. Voeg nieuwe foto’s toe als je terugkomt van een vakantie, als je een nieuwe kapsel hebt of zelfs als de seizoenen veranderen. Maar vergeet niet om bij elke update de bovengenoemde 3 punten te volgen.