Gepost door Marlies de Vries, Relatie Bemiddelaar, Mei 2011

De zoektocht naar ware liefde

Bestaat de ware? Loopt hij daar buiten ergens rond? Zal je hem kunnen vinden? Ware liefde is een belangrijk onderwerp voor de hoop en wanhoop van veel vrouwen. Ja waarschijnlijk bestaat hij, Ja waarschijnlijk zijn jullie een goede match. En JA waarschijnlijk zal je hem tegen komen. Natuurlijk elke vrouw heeft een doel in haar leven, ambities en verlangens. Het zijn juist deze mijlpalen en doelstellingen die ons positief en actief maken. Het is wat ons menselijk maakt. De laatste jaren is de term “de ware liefde” erg veel gebruikt en cliché geworden. Het lijkt haast alsof we een uitgebreide checklist aan de muur hebben hangen waar hij aan moet voldoen, alvorens we bereid zijn om hem te ontmoeten.

Ware Liefde

De meeste van ons zullen ontkennen dat we de ware juist van ons af duwen terwijl we hopen dat het lot hem ooit bij onze voordeur brengt. We accepteren dat we een bescheiden lijst met eisen hebben waar hij toch echt aan moet voldoen, maar dit zijn toch maar kleine details? Is dat echt zo? Feit is dat we als mens de laatste decennia meer ontwikkeld zijn. Als mens maar ook als partners en als vrienden. We zijn volwassen, we hebben een mooi salaris en een leuk huis en we zijn absoluut wereldwijs. Daarom is het toch alleen maar eerlijk dat we zoeken naar die perfecte match die zich aanpast, ons vergezeld en onderhoud. Toch? Hierin ligt precies het probleem.

Eisen en verlangens

De ware man heeft namelijk ook een lijstje met eisen klaar liggen met zijn wensen en verlangens erop bestemt voor zijn ware liefde. Alleen maar kleine en bescheiden puntjes natuurlijk… Hij wil een jonge vrouw, hoogopgeleid, welbespraakt, grappig en vooral oog verblindend knap! Dit kunnen wij niet uitstaan, “typisch iets voor mannen” roepen we. Maar zijn wij vrouwen eigenlijk wel een haar beter? Kijk eens naar jouw eisen pakket, kijk nog eens goed. Weet je ten eerste wel zeker dat deze eisen überhaupt te halen zijn in theorie? Is het antwoord ja? Of ben je bereid om concessies te maken? Oke je bent dus tevreden met je lijst, wat nu?

Wachten of actie ondernemen?

Ben je bereid om de wereld in te stappen en de ware te gaan halen of ga je op hem zitten wachten? Veel vrouwen vertellen me dat ze aan het wachten zijn op de ware. Het woord “wachten” baard me enigszins zorgen. Wachten betekend dat mannen naar jou toe komen door toeval, misschien door opzet en dat jij zijn kwaliteiten gaat afstrepen. Je bekijkt ze kritisch en stuurt degene die niet aan je checklist voldoen terug naar het vrijgezellen hol waar ze vandaan komen. Misschien doe je dit niet maar onthoud; de perfecte man is op zoek naar zijn perfecte vrouw. Hoeveel moeite heb jij ervoor gedaan om de perfecte vrouw te zijn? Of moet hij je maar accepteren zoals je bent?

Waar zijn de leuke vrouwen?

Ik krijg van mannen de laatste tijd steeds meer de vraag “waar zijn alle leuke vrouwen gebleven?”. Denk maar eens goed na over deze woorden. Deze mannen vragen niet waar de saaie vrouwtjes, de muurbloempjes en de huisvrouwen naartoe zijn. Helemaal niet. Wat ze vragen is waar alle vrouwen gebleven zijn die geen checklist hebben van hier tot Tokio en terug. De meeste mannen willen simpelweg iemand om van te houden, iemand om mee te lachen en waarbij ze zich bijzonder voelen. Heus niet alleen naar de ware liefde, ware liefde is een abstract begrip. Het probleem is dat ze deze vrouwen niet meer kunnen vinden omdat de checklist constant op de loer ligt.

Taken voor de ware vrouw

Als toekomstige ware vrouw heb je nu een aantal taken die je aan jezelf verplicht bent. Heb een uitgebreide en kritische blik op jouw checklist en vraag jezelf af hoe flexibel je daarin bent. Kijk daarna wie jouw perfecte man is en hoe realistisch het is dat je hem tegen zal komen. En als laatste: kruip uit je schulp en ga het veld in, proactief opzoek naar jouw “mister right”.

Liefde komt niet vanzelf

Wacht niet af, je wilt niet de rest van je leven aan het wachten zijn op de ware man die ondertussen al lang getrouwd is met een andere vrouw. De vrouw die jij had kunnen zijn. De brutale hebben de wereld, “geduld is een schone zaak” is bedacht door mensen die nu nog steeds op iets aan het wachten zijn zeg ik maar altijd.

 
 

De beste datingsites

#1 Lexa

rate_homo_dating | Leuke mannen
rate_homo_dating | Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Lexa

 

#2 Be2

rate_homo_dating | Leuke mannen
| Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Be2