Hoe maak je een datingprofiel?

Dating profiel
Hoe maak je een datingprofiel wat opvalt tussen alle andere profielen online? Veel datingsites hebben meerdere miljoenen leden, hoe ga jij daar ooit tussen uit springen? Heel simpel: volg dit 10 stappen plan!

1 Neem je tijd

Neem je tijd om je profiel op te maken, neem tijd om leuke teksten te schrijven en besteed er werkelijk aandacht aan. Maak notities over je persoonlijkheid en schrijf je positieve eigenschappen op. Waar hou je van? Waar hou je niet van? Zet dit allemaal op een rijtje voordat je aan je profiel begint.

2 Kies een gebruikersnaam

Je gebruikersnaam is het eerste wat mensen van jou te zien krijgen online, het is de eerste indruk die je maakt. Als je geen leuke gebruikersnaam kunt bedenken denk dan aan je interesses, je doelen, waar je woont en wat je doet. Als je van fietsen houdt en in 1985 geboren bent kies bijvoorbeeld voor gezellige-fietsster85. Je kunt er ook je woonplaats bij plakken, woon je in Amsterdam dan zou het bijvoorbeeld gezellige-fietsster85A’dam kunnen zijn.

mooie foto

3 Persoonlijke foto

Voeg een recente foto van jezelf toe, een leuke foto maakt een profiel pas echt compleet en wordt door 85% van de mannen als eerste bekeken (aldus Lexa.nl).

4 Gebruik geen afkortingen of internet Jargon

Hoewel je schrijfruimte vaak beperkt is online is het niet aan te raden om onduidelijke afkortingen of kinderlijk internet jargon te gebruiken. Vermijd termen als LOL, ROFL, OMG, BFF, GGVH enzovoorts. Waarom zou je potentiele partners willen verwarren? Dus als je werkelijk een GGVH (goed gevoel voor humor) hebt dan kun je dit beter bewijzen in je profiel dan op die manier afkorten.

5 Tag line

Een tag line is een zin die iets over jou zegt en direct de aandacht van mensen grijpt. Deze is vaak moeilijk om te bedenken, je kunt je inspiratie halen uit boeken, films of bijvoorbeeld muziek. Zet deze zin boven in je profiel, het liefst in een afwijkende kleur. Succes gegarandeerd!

6 Update je profiel

Update je profiel regelmatig. Verander steeds een klein beetje op reguliere basis, bijvoorbeeld iedere week. Op veel sites is te zien wanneer jouw profiel voor het laatste ge-update is, een recent ge-update profiel is vaak aantrekkelijker dan een profiel wat al maanden stil staat. Bovendien komen ge-update profielen vaker hoog terug in de zoekresultaten van een datingsite.

7 Controleer je spelling

Check je spelling voordat je jouw profiel online zet, dat is wel zo netjes. Mocht je spelfouten ontdekken op deze site laat het ons dan aub weten.

8 Vermijd negativiteit

Focus je op positieve dingen en vermijd de zaken die je niet aanspreken. Mensen willen niet weten waar je niet van houdt, ze willen weten wat jij leuk vind.

9 Ben eerlijk

Ben altijd eerlijk op je profiel. Het heeft weinig zin om te liegen over wie je bent, wat je doet of hoe oud je bent bijvoorbeeld. Je bent toch op zoek naar een serieuze date die met jou op stap wil om wie jíj bent?

10 Sta open voor alles


Laat zien dat jij open minded bent en som geen enorme lijst met eisen en randvoorwaarden op waar jouw potentiele partner aan moet voldoen. Op die manier jaag je mannen weg en wordt de kans op een leuke date een stuk kleiner.

 
 

De beste datingsites

#1 Lexa

rate_homo_dating | Leuke mannen
rate_homo_dating | Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Lexa

 

#2 Be2

rate_homo_dating | Leuke mannen
| Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Be2