Waarom vraagt hij me niet ten huwelijk?

Als jij graag wil trouwen en je niet kunt wachten om het ja woord te kunnen geven aan de man van je dromen dan kan het wachten tot hij je ten huwelijk vraagt eindeloos duren. Maar hoewel het frustrerend is, er is vaak een goede rede waarom de man nog niet in actie is gekomen. In dit artikel lees je over de meest voorkomende redenen en enkele suggesties om het wachten gemakkelijker te maken.

Waarom iets veranderen wat goed is?

Dit is misschien niet de meest romantische gedachte, en het betekend niet dat ieder stel wat samen woont nooit gaat trouwen. Maar voor velen is samenwonen voor het huwelijk niet alleen een voorproefje op wat er komen gaat, het stelt ook het “waarom iets veranderen wat goed is” scenario in werking. Het gaat goed tussen jullie twee, je partner kan wel eens bang zijn dat dingen –mogelijk negatief- veranderen zodra jullie in het huwelijksbootje stappen.

Probeer hem duidelijk te maken dat samenwonen alleen een eerste trede van de ladder was die je samen met hem wilde bewandelen. Heb je dit al tegen hem gezegd? Laat het dan even rusten, hij heeft je absoluut gehoord…

Kunnen we het hier een andere keer over hebben

Binding is een afschuwelijk eng woord voor de meeste mannen (en vrouwen), veel mannen zijn bang hun complete vrijheid te verliezen zodra ze zich aan dit woord onderwerpen. Dit is echter geen rede om het voor altijd uit de weg te gaan. Natuurlijk houdt hij waarschijnlijk van je en is hij zo trouw als een hond, maar het huwelijksaanzoek kan zelfs de meest toegewijde vriend zo verlegen en bang als een klein jongetje maken.

Vraag hem of hij ooit wil trouwen. Als hij je vraag ontwijkt of denk dat je hem een ultimatum stelt dan heb je direct je antwoord. Negatief reageren op het huwelijkvraagstuk is niet altijd iets slechts, maar als hij zegt dat hij niet het type is om te gaan trouwen dan is het ten zeerste te betwijfelen of hij ooit van gedachte verandert.

Met slechts één vrouw seks hebben de rest van mijn leven?…

Mannen weten wat een huwelijksaanzoek inhoud op het gebied van loyaliteit en trouw zijn aan (vandaar het woord trouwen), en de meeste hebben hier geen probleem mee. Maar er zijn er een paar bij die deze gedachte niet kunnen verweken in hun hoofd. Is het de enige rede dat hij je nog geen aanzoek heeft gedaan? Waarschijnlijk niet. Maar het is zeker een meewegende factor die we niet mogen vergeten.

De oplossing is om hem ervan te verzekeren dat jouw liefde rijkelijk gevarieerd is, belonend en romantisch. Dit kun je in de slaapkamer (en daarbuiten) bewijzen om aan je partner aan te tonen dat het helemaal zo gek nog niet is om de rest van zijn leven met jou door te brengen…

Wat als je een Bruids monster wordt?

Reality TV heeft vrouwen op zoek naar een huwelijk niet bepaald geholpen. De beelden van getrouwde vrouwen die compleet over de zeik raken over de meest kleine dingen en hun mannen het gehele huwelijk lang terroriseren waren leuk om te kijken, maar het zet helaas in de etalage hoe slecht sommige van ons met de stres van het huwelijk om kunnen gaan.

Er is weinig dat je kunt doen aan dit hardnekkige vooroordeel. Behalve deze angst te doorgronden en hem ervan te overtuigen dat jij niet zo wordt. Als hij je niet wil geloven is er misschien iets mis met hem?

Ik wil mijn onafhankelijkheid niet kwijtraken

Een huwelijksaanzoek zit er waarschijnlijk niet aan te komen als jouw man het gevoel heeft als hij het gevoel heeft dat jij geen leven hebt zonder hem. De rede daarachter is simpel: hij wil ook tijdens het huwelijk tijd hebben voor zijn vrienden en zijn eigen hobby’s. Hij moet zeker weten dat jij na het huwelijk geen afhankelijke vrouw wordt.

De oplossing is simpel en belangrijk: blijf zelf onafhankelijk en zorg ervoor dat je naast hem altijd je eigen sociale leven behoud. Gebruik hem niet voor dingen die je gemakkelijk zelf kunt (banden plakken, schilderen en een lamp verwisselen?). Moedig hem daarnaast aan om tijd met zijn vrienden door te brengen zodat hij weet dat het oké is om zijn eigen interesses en hobby’s te hebben.

 
 

De beste datingsites

#1 Lexa

rate_homo_dating | Leuke mannen
rate_homo_dating | Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Lexa

 

#2 Be2

rate_homo_dating | Leuke mannen
| Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Be2