10 Huwelijks mythen
Laat je niet misleiden door deze huwelijks mythen!
Als je vertrouwd op één van deze mythen, die je huwelijk sterker zouden moeten maken, word je waarschijnlijk teleurgesteld. Deze mythen horen in een papierversnipperaar thuis.
De 10 huwelijk opvattingen
Trap er niet in!
Als je denkt dat je met een van deze opvattingen je huwelijk kan versterken gaat dat vies tegenvallen. Deze 10 opvattingen kunnen regelrecht in de prullenbak.
Opvatting 1: Liefde is het enige dat je nodig hebt in een relatie.
Liefde is uiterst belangrijk in een relatie, maar wat dacht je van vertrouwen, humor, romantiek en gezelligheid? Dit weegt zwaarder dan de liefde van je echtgenoot.
Opvatting 2: Je echtgenoot moet jouw behoeften vervullen.
Behoeften? Hieronder verstaan we niet eten, drinken of onderdak, maar de emotionele behoeften. Je kan niet van je echtgenoot verlangen dat hij je emotionele behoeften kan bevredigen. Hier hebben we goede vrienden en vriendinnen voor die altijd een luisterend oor hebben. Toch? Of hebben ze eerder medelijden?
Opvatting 3: Je kan je huwelijk redden door een kindje te nemen
Kinderen krijgen brengt stress met zich mee. Slapeloze nachten, verstoring van je ritme en ook nog een fulltime baan zorgen alleen voor nog meer ergernissen in je huwelijk. Bovendien zijn de mannen nog meer van huis, waardoor je er uiteindelijk alleen voor staat.
Opvatting 4: Je kan je echtgenoot veranderen.
Als er iets niet te veranderen is, dan is dat het karakter van een persoon. Je kan er hooguit mee leren leven, maar veranderen zal je het nooit.
Opvatting 5: Er is maar één persoon die moet veranderen om het huwelijk te redden.
Was het maar zo, dan zouden wij vrouwen gelijk de mannen de schuld geven van de problemen. Het is belangrijk om eerst naar jezelf te kijken. Waarom werkt volgens jou de relatie niet, wat zou er aan jou moeten veranderen om het wel te laten werken?
Opvatting 6: Samenwonen voordat je gaat trouwen garandeert een langer huwelijk.
Vroeger mochten onze ouders beslist niet samenwonen voordat ze gingen trouwen. Dit werpt zijn vruchten af, want van scheiden was nauwelijks sprake. Sinds we op jonge leeftijd al gaan samenwonen loopt twee van de drie huwelijken stuk. Misschien een idee om het weer op de ouderwetse manier aan te pakken?
Opvatting 7: Als je een succesvol huwelijk hebt heb je puur geluk.
Wie nog denkt dat een relatie zonder klappen of stoten kan gaan ( niet letterlijk nemen) heeft het goed mis. Elke relatie heeft zijn ups en downs. Geluk kan je niet bepalen, je moet er zelf aan werken.
Opvatting 8: Ga na een ruzie niet boos naar bed.
Een goede nachtrust is heerlijk, maar niet na een stevige woordenwisseling. Los de ruzie zo snel mogelijk weer op met je echtgenoot en ga samen naar bed om een fijne nachtrust tegemoet te gaan.
Opvatting 9: Hoe langer je getrouwd bent, hoe dichter je bij elkaar komt.
Laten we het anders zeggen: ‘Hoe langer je getrouwd bent, hoe groter de afstand tussen elkaar wordt’. Voor een goed huwelijk is het belangrijk dat het niet eentonig wordt. Doe leuke dingen samen, verras elkaar en houdt het spannend.
Opvatting 10: Breng al je vrije tijd met elkaar door.
Als je iets niet moet doen, is het al je vrije tijd met elkaar doorbrengen. Doe leuke dingen voor jezelf. Ga winkelen met vriendinnen, sporten of gewoon een dagje weg. Het is goed dat je samen met je echtgenoot leuke dingen doet, maar je moet ook aan jezelf blijven denken. Uiteindelijk houden we toch allemaal het meest van onszelf. Niet waar?