Hoe kies je een Trouwjurk?

trouwjurk
Gefeliciteerd met je verloving! Een van de eerste dingen die je voor je ziet als je aan je huwelijk denkt is waarschijnlijk je trouwjurk. Maar voordat je op jacht gaat naar de perfecte trouwjurk is het een goed idee om uit te zoeken waar je naar op zoek bent.

5 Stappenplan

1 Doe onderzoek

Voordat je rond gaat kijken is research doen erg belangrijk. Je moet altijd een beetje kennis hebben van jurken en bekend zijn met de meest gebruikte termen voordat je ook maar een bruidswinkel binnenstapt. Er zijn bijvoorbeeld veel trouwmagazines die schatten aan informatie bevatten over bruiloften, bruidsjurken, bruidegomspakken, trouwlocaties etc.

2 Kies je silhouetten

Trouwjurken worden gemaakt in verschillende silhouetten. Voordat je aan andere zaken gaat denken moet je besluiten welk ontwerp jou het beste staat. Kijk naar foto’s van elk type en ontdek waar jouw voorkeur naar uitgaat.

3 Stel je huwelijk voor

Stel jezelf je huwelijksdag voor. Wat draag je? Welk silhouet heeft je jurk? Van welke stof is hij gemaakt? Welke kleur heeft hij? Met zoveel verschillende trouwjurken kan het nogal overwelmend om ze allemaal te bekijken. Sommige bruiden zullen je vertellen dat alle trouwjurken na verloop van tijd op elkaar gaan lijken. Dus nog voordat je de moeite neemt om ze allemaal te passen moet je over je trouwdag fantaseren en zoveel mogelijk kenmerken van jouw gedroomde trouwjurk op een lijstje zetten. Dit maakt de zoektocht in de winkel een stuk gemakkelijker!

4 Denk aan de omstandigheden

trouwjurkEr zijn nogal wat verschillende factoren die bepalen of een trouwjurk geschikt is, de omstandigheden bijvoorbeeld.
Formele ceremonie: Een lange trouwjurk met een lange sleep

Informele ceremonie: een korte trouwjurk zonder sleep

Trouwen in de winter: Je wil geen trouwjurk gemaakt van een erg dunne stof

Trouwen in de zomer: Je wil waarschijnlijk geen zware jurk gemaakt van een dikke stof

5 Kies je budget

Als je jouw budget kiest hoef je niet voor een hele specifieke prijs te gaan. Hou het algemeen tussen twee bedragen in, bijvoorbeeld tussen de €1500 en €2000. Je kunt deze regel altijd later nog breken maar het is belangrijk een richtlijn voor jezelf op te stellen. Trouwjurken zijn er namelijk in alle vormen, maten en prijscategorieën. Als je geen budget voor jezelf opstelt loop je het risico verloren te raken in het web van dure trouwjurken en thuis te komen met een prachtige, maar te dure trouwjurk.
Veel succes en huwelijksgeluk!

 
 

De beste datingsites

#1 Lexa

rate_homo_dating | Leuke mannen
rate_homo_dating | Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Lexa

 

#2 Be2

rate_homo_dating | Leuke mannen
| Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Be2