Hoeveel kost een huwelijk?

kosten huwelijk
Je bent een aantal jaar samen met de man van je leven en misschien ben je zelfs al verloofd. De vraag der vragen is gesteld en jullie stappen binnenkort in het huwelijksbootje. Er moet een hoop geregeld worden: trouwjurk, trouwringen, trouwlocatie etc. Een minder romantische vraag, maar desalniettemin toch erg belangrijk: Hoeveel kost een huwelijk?

Het antwoord is dat huwelijken in alle vormen, formaten en prijzen beschikbaar zijn. Hoeveel je huwelijk kost hangt af van de gemeente waar je woont, het aantal gasten dat je uitnodigt en de formaliteit van jullie evenement.

Britse onderzoekers hebben onlangs aangetoond dat mannen €17.000 aan hun vrouw spenderen nog vóór dat ze trouwen. Dus niet alleen het huwelijk zelf is kostbaar, maar de periode daarvoor en zeker die daarna kost ook een hoop geld.

Miljoen euro

In de showbizz wereld zijn extreem dure bruiloften geen uitzonderingen. Denk maar eens aan Willem Alexander en Maxima, aan Wesley en Jolanthe of aan het Britse koningskoppel. Deze huwelijken lopen al snel in de vele miljoenen euro’s qua kosten. Dat is voor de gemiddelde gelukkige Nederlander helaas geen realiteit en ook absoluut niet nodig.

Gemiddelde prijs

trouwen Het gemiddelde huwelijk in Nederland kost €27.000. De grootste kostenpost is vaak het diner en het feest voor de gasten. Afhankelijk van het aantal gasten dat je uitnodigt ben je vaak tussen de €75 en €130 per persoon hiervoor kwijt. Stel dat er 130 gasten aanwezig zijn (en daar zit je al snel op) dan kom je met €75 al bijna op €10.000 uit. Tel daar de prijs van je trouwjurk en van zijn trouwpak bovenop zal zit je zonder blikken of blozen al op €15.000, als het niet meer is. Vervolgens zijn de details als muziek, ringen, locatie, uitnodigingen etc. ook serieuze kosten posten die je niet over het hoofd moet zien.

Hoe duur wil je het hebben?

Gelukkig kun je een bruiloft zo duur of goedkoop maken als je zelf wil, liefde is gratis en zijn eeuwige trouw is onbetaalbaar. Om de kosten in de hand te houden is het aan te raden een professionele weddingplanner in de armen te nemen die het budget scherp in de gaten houdt.

Veel huwelijksgeluk!

 
 

De beste datingsites

#1 Lexa

rate_homo_dating | Leuke mannen
rate_homo_dating | Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Lexa

 

#2 Be2

rate_homo_dating | Leuke mannen
| Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Be2