Is hij huwelijksmateriaal?

Fantaseer je over samenwonen binnenkort, misschien wel trouwen? Hoop je dat een man en kinderen ergens om de hoek op je staan te wachten? Als dit zo is heb je misschien wat hulp nodig om te bepalen of hij de juiste persoon is om dat leven mee te beginnen. Is hij huwelijksmateriaal?

Dit zijn de zeven tekenen om te bepalen of hij huwelijksmateriaal is:

1 Hij houdt het huis netjes

Als je bij je vriend thuis komt en zijn kleren liggen verspreid door het hele appartement, stapels met vieze was die tot het plafond rijken en een enorm gevaar voor de volksgezondheid in de badkamer dan zou hij weleens ongeschikt kunnen zijn voor het huwelijk. Misschien heeft hij alleen wat motivatie nodig om op te ruimen, maar als het in de aard van het beestje zit en hij er niets aan veranderd moet je misschien nog eens goed na denken over jullie toekomst samen.

2 Hij is financieel verantwoordelijk

Samen een leven beginnen kost een hoop geld, van het huwelijk naar het onderhoud van de kinderen naar samen een huis kopen. Je moet zeker weten dat zijn financiële schouders sterk genoeg zijn om alle komende lasten te dragen. Heeft hij een goede baan? Heeft hij kapitaal opgebouwd? Of is hij voor het eind van de maand elke keer blut?

3 Hij heeft een kinderwens

Ik zal het nooit meer vergeten, ik leerde mijn man net kennen toen hij zei “mijn kinderen zullen later nooit…”. Ik weet niet eens meer wat het einde van die zin was, maar wat belangrijk is gebleken is dat hij kinderen ergens in zijn toekomst voor zich ziet. Als jouw vriend het nooit over zijn toekomstige kinderen heeft en jij wil zeker kinderen later, dan moet je hier eerst een goed gesprek over hebben. Misschien ziet hij een hele andere toekomst voor zich.

4 Hij offert dingen voor je op

Het huwelijk draait voornamelijk om elkaar de ruimte geven en om het onzelfzuchtig opofferen van bepaalde zaken voor je wederhelft. Een goed teken dat jouw vriend huwelijksmateriaal is is dat hij ooit ergens jouw verkozen heeft boven iets anders. Wat dat precies is geweest maakt niet uit, of hij zijn poker avond nou opgegeven heeft om bij jouw dansvoorstelling aanwezig te zijn of dat hij die ene middag toch mee is gegaan naar de verjaardag van jouw moeder. Het geeft aan dat hij bereid is om dingen voor je op te offeren.

5 Hij kan zonder zijn vrijgezelle leven

Als je vriend nog steeds abnormaal veel tijd met zijn vrienden in de kroeg doorbrengt, zijn appartement vol met lege bierblikjes ligt en hij het liefst de hele dag fifa 2011 speelt dan is hij misschien nog niet klaar voor het huwelijk. Aan de andere kant, als hij er geen probleem mee heeft om zijn kroeg avond af te zeggen zodat hij jou kan helpen met het ophangen van die lamp dan zit het misschien wel goed.

6 Hij behandeld zijn moeder goed

Hoe een man zijn moeder behandeld, zo behandeld hij zijn toekomstige vrouw ook. Zo simpel is het.

7 Hij komt zijn beloftes na

Je moet op je man kunnen vertrouwen dat hij zijn woord na komt. Niets is zo vervelend als iemand die constant zijn beloftes breekt. Als hij continu ‘vergeet’ om dingen te doen die jij hem vraagt dan is hij waarschijnlijk geen huwelijksmateriaal. Stel je eens voor hoe dit later met de kinderen zou gaan. Dat hij ze ‘vergeet’ naar school te brengen of ‘vergeet’ uit bad te halen.

Zelfs als je vriend niet aan al deze criteria voldoet dan moet je op zijn minst weten of hij van plan is om ooit te gaan trouwen. Dat hij van plan is zijn vrijgezelle bestaan achter zich te laten en dat hij een toekomst met jou voor zich ziet. Hem beoordelen op basis van deze 7 criteria is een goed beginpunt, maar een open, eerlijk en oprecht gesprek over de toekomst is nog veel waardevoller.

 
 

De beste datingsites

#1 Lexa

rate_homo_dating | Leuke mannen
rate_homo_dating | Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Lexa

 

#2 Be2

rate_homo_dating | Leuke mannen
| Ledenaantal
rate_homo_dating | Dating succes
rate_homo_dating | Gebruiksgemak
rate_homo_dating | Totaal
Klik hier voor meer informatie of bezoek direct Be2