1001 dates

Na 1001 dates was ik nog niet veel opgeschoten: alhoewel ik er van genoot om zoveel nieuwe mensen te leren kennen zat Jacob de Ware er nog niet tussen. Ik begon ook sterk te twijfelen of ik überhaupt wel wilde zoeken naar de ware, want zo zeiden ervaringsdeskundigen, “als je zoekt vind je het juist niet!”.

Dating loterij

Maar daten werkte toen nog enigszins verslavend: “de volgende keer win ik vast”, was mijn gedachte, die sterk overeenkomt met een avondje casino. Dus ik regelde via knuz.nl een date met een jongen die mij wel aansprak.
Hij hield van shoppen en had ook nog een kind. Dat werkte in mijn voordeel want dat schept begrip. En bovendien heb ik vier van die exemplaren thuis rond springen.

Toen hij ook meldde dat hij het weekend zijn dochtertje had, vond ik het dus geen probleem om bij hem thuis af te spreken. Iets wat eigenlijk niet aan te raden is; want je weet nooit wat je treft.

Niemand thuis?

En dat bleek ook in mijn geval: ik reisde af naar Zuidlaren om hem daar thuis te ontmoeten. Ik drukte op de deurbel en na drie lange minuten wachten ging de deur open maar zag ik niemand staan. Totdat ik naar beneden keek: hij bleek twee koppen kleiner dan mij!
Oke, dat hij zo klein was….daar kon hij niets aan doen. Maar dat zijn haar eruit zag alsof hij 3 dagen lang met windkracht 12 in de duinen had gewerkt…dáár kon hij wel wat aan doen! Minpuntje dus.

Sinas pakken

Vanaf nu kon het alleen nog maar meevallen, dacht ik toen ik over de shock heen was. Niets bleek minder waar, want toen ik mij nestelde in een stoel vol met kattenharen, ging mijn date languit op de bank liggen. “Als je een sinas-je wilt, moet je het maar even uit de koelkast pakken” zei hij terwijl hij verder keek naar studio sport.

Als ik niet zo drastisch zoekende was naar een het witte paard zou het lachwekkend zijn geweest. Ik gunde mijzelf nog een blik op zijn sokken en die blik bevestigde wat ik al die tijd al geroken had….stinksokken!!!

Wegwezen

Afijn, ik pakte dus maar mijn eigen sinas-je uit zijn koelkast, dronk het op en zei resoluut: “Nou, blijkbaar gaat dit niet werken zo. Ik ga er vandoor”. Zonder zijn reactie af te wachten pakte ik mijn jas en vertrok onverrichte
zaken naar huis.

De volgende dag kreeg ik een berichtje van hem via de dating site: “Zullen we het nog eens overdoen??”

Dacht het niet…