Het verhaal van Stefan

Dit verhaal is ontzettend oud, ongeveer uit 1997 toen het internet nog in een jong stadium was. Ik was aan het chatten op een internetsite, waar ik de zogenoemde Stefan ontmoette. Het gesprek was al even aan de gang en het kreeg een sexueel tintje. Ik was heel erg naïef en dacht dat iedereen daadwerkelijk diegene was zoals ze zeiden. We praatten over alles wat er bestond op de wereld, elke avond, een aantal weken lang. We deden aan cybersex, wordt dat überhaupt nog gedaan?

Michelle

Nou, uiteindelijk hadden we een date gepland. Michelle, zo noemde deze wondervrouw zich. Ik stelde voor om naar een plek te komen, het was 4 uur rijden maar ik had het er voor over. ’s Avonds om 11 uur reed ik aan en kwam ’s nachts rond 3 uur aan op de afgesproken plek. Ze had me haar nummer gegeven.

Ik belde, belde en belde. Er nam niemand op, ik raakte een beetje over de zeik. Wat flikte ze me nu? Na al die weken chatten. Uiteindelijk nam er iemand op met een slaperige stem, die er niet echt van gediend was dat ik zo vaak bleef bellen. “hallo?” hoorde ik aan de andere kant. Ik zei: “spreek ik met Michelle”? Toen hoorde ik een kreet van kwaadheid, ze schreeuwde overstuur: “MICHELLE IS DOOD!”

Slechte grap

Ik voel me nog steeds verschrikkelijk over dit avontuur. Wat begon als een spannend afspraakje, eindigde in een nachtmerrie. Ik had waarschijnlijk de moeder aan de lijn die haar dochter verloren is. Een dag later ging ik deze “Stefan” opzoeken op google en bleek het een homo te zijn met een heel slecht gevoel voor humor die meer van deze grappen uithaalt. Ik heb een serieuze les gehad, en denk eerst voordat je doet want er lopen echt zieke geesten op de wereld.